Op weg naar Reykjavik... - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Julia Kempen - WaarBenJij.nu Op weg naar Reykjavik... - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Julia Kempen - WaarBenJij.nu

Op weg naar Reykjavik...

Door: Julia

Blijf op de hoogte en volg Julia

08 Juni 2006 | IJsland, Reykjavik

Vandaag is mijn eerste dag vrij, jippie! Het leek me wel leuk om naar Reykjavik te gaan, dat blijkt dus een hele onderneming...

Ik ben de halve dag bezig geweest om naar Selfoss te komen, het dichtsbijzijnde stadje. Daar zit ik nu te wachten op mijn bus naar Reykjavik.

Ik weet nog niet echt wat ik in Reykjavik ga doen, maar een van mijn hoofddoelen deze vrije dagen is een auto kopen. Het wordt me vandaag namelijk weer eens goed duidelijk dat ik die echt nodig heb! Dus ik heb een leuke 4x4 gespot, maar die ligt helaas iets buiten mijn prijsklasse... Dus het wordt waarschijnlijk een oud barrel, maar dat geeft niks, zolang het maar rijdt!

Waarschijnlijk ga ik vanavond een filmpje pakken en morgen de welbekende Langvalur (ofzoiets) verkennen. Das dé winkelstraat van Reykjavik (en dus IJsland), dus daar moet ik heen! En verder denk ik dat ik vooral veel tijd kwijt ben met terug naar ´huis´ reizen :(

Thuis zou ik echt enorm van deze reistijd balen, maar hier is het niet zo erg. Er is genoeg te zien onderweg en het is noueenmaal niet anders. Het is hier gewoon heel relaxed, (op de Jamaica manier) en dat neem ik dus maar over. Is goed voor mij! En ik vind het ook wel leuk eigenlijk!

Verder leer ik hier steeds meer mensen kennen, dus das leuk! Er zit ook een ander Nederlands meisje in het hotel en ik heb een au-pair uit Reykjavik leren kennen. Dus ook mijn sociale leven komt op gang! Verder (hard)loop ik bijna elke dag naar mijn werk en das ong. 5 kilometer. Dus met sport(service!) zit het ook wel goed ;)

Dikke zoen en tot snel!

• 09 Juni 2006 - 06:35

Maud:

Ha Jul! Het ziet ernaar uit dat je je draai daar aardig te pakken hebt! Ben erg benieuwd naar hoe het eruit ziet (en de afstanden!). Hopelijk volgen er snel meer avonturen online. Have fun! x Maud

• 09 Juni 2006 - 07:23

Rudy:

He Julia,

Even een auto tip, wanneer je een 4x4 zoekt voor een redelijke prijs, dan is een Toyota een goede keuze. Niet duur en niet kapot te krijgen. Maar ik weet natuurlijk niet wat jouw budget is, dus wellicht is mijn voorstel toch te duur. ;-)

Hier in Mijdrecht is het zonnig, 25 graden en heerlijk aan die arbeit.

Acitivteit tip vanuit Nederland; kano tocht om IJsland heen! Schijnt heel mooi te zijn. Of mountainbiken over langs de gijsers. ( kun je mooi je skills die je van Erik & Judith hebt geleerd toepassen )

Nou als ik nog meer praktische tips/invallen heb, dan laat ik het je wel weten. ;-)

We lezen elkaar weer!

Houdoe!

Rudy

• 12 Juni 2006 - 05:58

Erik:

Nederland wordt getroffen door een hiitegolf. Kun je maar beter in IJsland zijn.
    Het doet me goed dat je elke dag hardloopt. Ga zo door.

Erik

• 12 Juni 2006 - 08:33

Tanja:

Leuk je verhalen te lezen en goed om te zien dat je nogsteeds zo sportief bent!!

• 12 Juni 2006 - 21:35

Lina:

Hee Julia!
    Op de een of andere manier was ik deze site helemaal vergeten.. ik zat te wachten op een mail uit ijsland... maar die kwam maar niet. Vandaag heb ik met Mariette koffie gedronken in Delft, ze was toevallig hier, heel leuk! En toen werd ik dus weer herinnerd aan de site, en ging dus nu ook meteen maar even kijken.
    Klinkt wel goed dat je ook al wat mensen leert kennen nu daar, dat is ook wel heel belangrijk lijkt me. En ben benieuwd of je nog een autootje gaat kopen :) zou wel handig zijn denk ik ja!
    Tot het volgende bericht!!
    xx Lina

• 13 Juni 2006 - 19:26

Ivo:

H

• 13 Juni 2006 - 19:30

Ivo:

heY die Juul!

type dit nu vanuit een of ander brak backpackers hostel in londen! Ben vandaag dagje Royal College of Art aan 't uitchecken geweest. Straks lekker met 9 onbekende zatte lui stapelbedden delen :)

Zo te zien/horen het je het wel naar je zin daaro! Benieuwd hoe Reykjavik was! Tot de volgende knoop... kus.

-- niet Te sportief worden he.. --

• 13 Juni 2006 - 21:02

Buurman:

Hoi Julia. Wij, Richard de buurman en je moeder zitten gezellig in de tuin op te scheppen over de kinderen. Leuke spannende onderneming van je. Nu maar even een simpel berichtje. Ik mail je nog wel eens.
    Groetjes uit Uden.

• 13 Juni 2006 - 21:23

Ellis:

Heey Zusje!!
    super leuk dat je een beetje vrienden hebt gemaakt nu. Zal nu wel elke dag leuker worden!!
    Ik vind het nog steeds wel heel grappig dat je helemaal in Ijsland zit maar nu je een beetje begint te wennen vind ik het steeds leuker!! maar ben benieuwd naar je volgende verhaaltje
    Kus Ellis

• 14 Juni 2006 - 16:20

Moniek:

Hey lieve Julia!
    Wat leuk om al een aantal van je ervaringen zo op de mail te lezen! Spuit 11, had er namelijk nog niet aangedacht om op deze website te kijken, dacht alleen aan sms en mail haha.
    Echt leuk om te lezen dat die Ijslanders je graag in hun wereld willen betrekken, kan niet beter lijkt mij! Heel goed dat als op z'n jamaicaans gaat en dat je het overneemt.
    Heb je al een autootje gevonden?
    Werk ze en heel veel plezier! Ik blijf je belevingen volgen!
    Dikke kus Moniek

• 15 Juni 2006 - 10:28

Judith:

Ha Julia!

Leuk om je berichtjes te lezen en te lezen dat het leventje daar al went! Heel veel plezier!!
    En goed te horen dat er iedere dag gelopen wordt!!!! Nu maar wachten op de 7-heuvelen iceland run....groeten Judith

• 16 Juni 2006 - 07:30

Hajo Van Der Harst:

Hoi Julia,
    Het is voor het eerst dat ik jou weblog bezoek. En wat me direct opvalt uit jou reisverslag nar Reykjavik, is dat die reistijd van Arnhem naar Utrecht eigenlijk niets heeft voorgesteld. Alleen het uitzicht is iets anders, getuige je ansichtkaart. Pas je op dat je niet te veel sport wordt! 5 km hardlopen!!! Je wordt nog een echt trainningsbeest.
    Verder veel succes en we houden je in de gaten

Met groet

Hajo

• 16 Juni 2006 - 07:32

Olga:

Bedankt voor je kaart! Ziet er echt super uit daar bij jou in de buurt! Is het gelukt om een auto te kopen? Fijn dat je het goed naar je zin hebt en dat je zo sportief bezig bent. Wij zijn hier al druk aan het inpakken voor de verhuizing volgende week (23 juni). Gaat wel lukken!

groetjes,

olga