Dag lieve mensen! - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Julia Kempen - WaarBenJij.nu Dag lieve mensen! - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Julia Kempen - WaarBenJij.nu

Dag lieve mensen!

Door: Julia

Blijf op de hoogte en volg Julia

06 Juni 2006 | IJsland, Reykjavik

Hallo allemaal,

Ik las net al jullie reacties en daar wordt ik echt helemaal blij van! Super lief! Ik wou dat ik ze allemaal op de muur kan hangen, maar ik heb helaas geen printer. Maar het is wel super leuk om ze af en toe terug te lezen op de computer.

Ik kon nog net even achter de computer van mijn huisgenoot kruipen, dus daar maak ik graag even gebruik van. Morgen gaat ze terug naar huis, dus dan kan ik waarschijnlijk nog maar 1 x per week een berichtje plaatsen.

Eigenlijk heb ik niet zo heel veel nieuws te vertellen, want ik ben nog steeds hard aan het werk. Donderdag en vrijdag heb ik vrij en dan ga ik Reykjavik verkennen. Daar ben ik erg benieuwd naar, want ik heb al veel goede tips gehad van mijn collega´s.

Ondertussen leer ik hier steeds meer mensen kennen, dus dat is super leuk. Er zijn best een hoop internationale mensen, vooral uit Duitsland. Leuk met het WK, haha! Een aantal daarvan wonen bij mij in huis, of bij mij in de buurt, dus savonds zijn er altijd mensen over de vloer.

De IJslanders zijn ook heel leuk. Ze willen me van alles laten zien en leren. Dus als ik terugkom spreek ik vloeiend IJslands, ehem. Ik doe iig mijn best!

Het lijkt wel of ik nu pas begin te beseffen dat ik hier nog een tijdje blijf en dat het niet even een vakantie is. Leuk, want ik heb het erg naar mijn zin! Maar geen zorgen, ik kom ook weer terug naar huis...

Vandaag ben ik naar de watervallen van Gullfos geweest. Die zijn echt enorm groot en enorm mooi! Jammer dat de zon niet scheen, want dan schijn je allemaal regenbogen te kunnen zien. Het is maar 10 km van mijn huisje hier, dus waarschijnlijk krijg ik nog wel een 2e kans!
Het weer hier is heel bizar! De ene dag lijkt het wel herfst/winter en de volgende dag is het stralend lente weer.

Het kan wel weer even duren voordat ik internet toegang heb, maar ik probeer zsm weer een bericht je te plaatsen. Tot snel!

Dikke knuffel!

• 06 Juni 2006 - 08:53

Rudy:

He Julia,

Echt leuk om te lezen wat je allemaal daar beleeft. Wel relaxt dat je zoveel verschillende mensen om je heen hebt. Leuke duitse vrienden maken! ;-)

Hier in de Ronde Venen is het koud, maar sportief.

Goed ik lees graag weer een bercihtje van je.

Werk ze, maar vooral lekker genieten van het land en alle indrukken.

Gr. Rudy

• 06 Juni 2006 - 10:21

Olga:

hoi Julia,
    Leuk om te lezen dat je al zo snel bent weggegaan en dat je het naar je zin hebt. Ik word helemaal jaloers van je avontuur: wij zijn dit Pinksterweekend met de kids naar Duinrell geweest. Was leuk hoor, maar avontuurlijk ...???

Als ik het zo lees heb je wel gezellig ondanks de weinige huizen die er in Geijser staan. Waar komen al die buitenlanders dan vandaan? Werken die ook allemaal in dat ene restaurant/hotel??

Heel veel plezier verder en genier ervan. Oh ja, vandaag is Christa begonnen, dus we krijgen nu zo langzamerhand alles een beetje onder controle.

Groetjes van Olga

• 06 Juni 2006 - 11:30

Loes, Helmond:

He Jul,
    Leuk om te lezen dat je het al zo naar je zin hebt!

Nog veel plezier en werk ze!

x loes

• 06 Juni 2006 - 11:36

Buuf:

Lieve Juul,

Goed om te lezen dat je je al op je gemak gaat voelen! Je zult vast een super tijd krijgen, al die mensen die je onmoet! En perfect ijslands spreken, wat wil je dan nog meer? Met mij gaat het goed, ben opgeknapt na de 'plaatselijke ongemakken' van het weekend. Hopen dat ik dit weekend ook kan reizen: voor mijn wordt het Mole national park: olifanten spotten. Jij spot geysers, ik olifanten.... hihihi. Kus Inge

• 12 Juni 2006 - 08:02

Judith:

Hey Juul, zoals je al gelezen hebt is het hier dus heel erg warm. Wat lijkt het me gaaf om opeens je leven te lijden in zo'n ander tempo! Ook goed om dat te leren kennen denk ik. Geniet er maar goed van meis, ik ga je zo een mailtje sturen, kus j

• 21 Juni 2006 - 13:55

Corrie:

fijn om te horen dat het goed gaat met je. De 23e ben je jarig ik probeer om je tel. te kunnen bereiken op die dag. Jammer dat het internetten wat moeilijk gaat. Hier gaat alles zijn gangetje. Ik werk nog 2 weken en dan ga ik in de vut. Dikke kus van mij en natuurlijk ook van Chrétien